nav-left cat-right
cat-right

Eritritol rešuje sladke dileme

Eritritol pogosto rešuje ustaljene, vendar škodljive prehranske navade. Med nje med drugim sodi sladkanje hrane ali napitkov. Ni pa seveda edina razvada, človek ustaljenim navadam iz dneva v dan dodaja nove.

Naravno sladilo je alternativa klasičnemu sladkorju 

Sladek okus je sicer individualna navada, pogosto pa tudi razvada ali nezavedna aktivnost. Pogosto se nam zgodi, ko gremo s prijatelji, sorodniki ali znanci na pijačo. Izbrane pijače imajo pogosto priložen sladkor, lahko ga uporabimo ali ne.

Velikokrat ga uporabimo rutinirano, čeprav bi tudi brez sladkanja preživeli. Eritritol je ena od rešitev, še boljša pa odvajanje od sladkorja oziroma sladkanja. Mnogi so pri tem bolj uspešni, kot pri recimo odvajanju od pretiranega soljenja jedi. Eritritol je bil odkrit sredi devetnajstega stoletja, mnogi so ga prej spoznali preko luže kot na stari celini. Koristi predvsem tistim, ki se nikakor ne morejo odreči sladkemu okusu jedi ali pijač. Verjetno bi bilo bolje kot eritritol, izbrati odrekanje.

Problemi, ki jih povzroča prekomoerno uživanje sladkorja

Vendar je eritritol za nekatere boljša rešitev, ker aktivira občutek zadovoljstva v možganih. Kdor se lahko odreče temu občutku in drugim učinkom sladkanja pijač in hrane, ima sladkorja v izobilju v drugih alternativah. Sladkor namreč vsebujejo tudi druga živila, veliko ga najdemo v sadju. Pri iskanju alternativ je potrebno biti tudi nekoliko trmast. Problem sladkanja je podoben problemu jutranje kave, soljenja jedi in drugih podobnih razvad.

Pri jutranji kavi gre za prepričanje, da nas kava prebudi. Znanstveno je na drugi strani dokazano, da ima človeško telo zato boljšo alternativo. Kavo zato lahko zlahka prestavimo za nekaj ur ter dosežemo isti učinek. Dodatno s kavo ne obremenimo jutranje prehrane, dodamo pa jo takrat, ko telo izčrpa vse možnosti. Nič drugače ni s sladkorjem, ki se kot rečeno, pogosto znajde v obrokih rutinirano. Eritritol je koristno naravno sladilo za tiste, ki brez sladkorja preprosto ne morejo normalno funkcionirati. Več o alkoholnih sladkorjih si priberite v članku na spletni strani Vzajemne.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja