nav-left cat-right
cat-right

Brezžični termostat za centralo

Ko ste gradili hišo ali prenavljali stanovanje se verjetno spominjate naloge kako boste čim več toplote obdržali v hiši in da o račun za ogrevanje čim manjši, da bo vam in vaši družini pozimi toplo. Vse se začne pri pravilni izolaciji da mrzel zrak pozimi ne more notri in topel ne ven, obratno poleti.

Kako bo z ogrevanjem

Začnete razmišljati o napeljavi talnega gretja, radiatorjev in vseh ostalih grelnih naprav da vas pozimi sigurno ne bo zeblo, iščete peči katera bo najbolj ustrezala in bil dovolj močna da bo ogrela celo vaše stanovanje, začnete premišljevati o tipu peči na kakšno gorivo se boste ogrevali in naj bo to nafta, kurilno olje, biomasa, kar naj bi najceneje ogrevalo vašo hišo. In ko vse to premislite da bi bilo pametno imeti tudi termostat za nadzor temperature v hiši, ampak za žico ki naj bi potekala od termostata do peči je predebela da bi jo potegnili me drugimi žicami do peči. Na vašo srečo imajo v trgovini brezžični termostat, ki ne potrebuje nobenih žic, ampak nadzirate toploto vašega stanovanja preko brezžične povezave.

Kaj pa ko pride poletje?

Začne vas drezati misel, da je vaša hiša na odprtem in na sončni strani pobočja, ki pa jo sončni žarki v poletnih dnevih kar prijetno pogrejejo, zato se odločite za montažo klime. Čeprav so klime ki hladijo in hkrati grejejo malo dražje je to pameten nakup saj v jesenskih dneh je še prehladno da bi zagnali centralno ogrevanje, hkrati pa tudi prevroče, zato je tu klima ki lahko tudi greje zelo uporaben del tehnike v stanovanju.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja