nav-left cat-right
cat-right

Električni grelec za bojler uvrščamo v skupino potopnih grelcev

Električni bojler je nujen oziroma zelo pomemben del vsake kopalnice ali kuhinje, saj nam omogoča nemoteno oskrbo s toplo vodo tudi v primerih, kjer ni možnosti priključitve na centralni sistem. V tem primeru lahko bojler za sanitarno vodo priključimo na elektriko, za kar pa mora imeti bojler vgrajen električni grelec za bojler. Uvrščamo ga v skupino potopnih grelcev, saj je namenjen ogrevanju tekočine, v tem primeru sanitarne vode.

Električni grelec za bojler je nujen za toplo vodo v kuhinjah in kopalnicah

Električni grelec za bojler je izdelan iz nerjavečega materiala

Električni grelec za bojler je nameščen na dnu bojlerja in je podolgovato in zavito cevasto telo. Njegova vgradnja je zelo enostavna, prav tako pa so tudi izjemno čisti. Ta vrsta potopnega grelca predstavlja najbolj učinkovito rešitev za ogrevanje vode, pri čemer je njihovo delovanje tako tiho, da jih praktično ne boste opazili.

Podobno kot tudi ostali grelci za bojler, je tudi električni grelec za bojler izdelan iz keramike oziroma porcelanastega ohišja. Pomembno je, da je material odporen na korozijo in ne rjavi ob stiku z vodo. V njegovi notranjosti je vgrajena medeninasta cev, ki nudi zaščito grelni vijačnici, ki oddaja toploto. Grelna vijačnica je izdelana iz močno legirane uporovne žice, okoli nje pa je kremenčev pesek. Zaradi teh lastnosti lahko brez težav dosega visoke temperature. Ko električni tok teče skozi vijačnico, se ta segreva in oddaja toploto v okolico, voda v bojlerju pa se na ta način segreva.

Električni grelec za bojler naj bo energetsko učinkovit

Električni grelec za bojler je v svojem delovanju izjemno učinkovit. V pestri ponudbi lahko srečamo grelce v različnih izvedbah, zagotovo zelo dobrodošla rešitev pa je električni grelec za bojler z vgrajenim tipalom za zaznavanje temperature vode. V tem primeru se grelec izklopi takoj, ko doseže željeno temperaturo, delovanje celotnega bojlerja pa je veliko bolj ekonomično in energetsko učinkovito. Zavedati se moramo, da so grelna telesa običajno največji porabniki električne energije, zato je izbira kakovostnega električnega grelca za vodo še kako pomembna.

Glede na to, da električni grelec za vodo neprestano v stiku z vodo, je zelo pomembna njegova kakovostna izdelava. Izbira kvalitetnih materialov je le eden od načinov kako se izogniti koroziji in rjavenju, medtem ko mu njegova premišljena izdelava daje dolgo življenjsko dobo. Danes tako lahko izbiramo med standardnimi dimenzijami električnih grelcev za bojler, če pa imamo lastne želje, nam jih lahko izdelajo tudi po naročilu. Pomembno je le, da imamo načrt, na podlagi katerega nam bodo električni grelec za bojler izdelali.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja