nav-left cat-right
cat-right

Inox ograje

Inox je nerjavno jeklo, v praksi se uporablja še veliko drugih izrazov, pri nas je precej pogost izraz rostfrei. Inox ograje postajajo iz leta v leto bolj priljubljene. Odlikujejo jih predvsem pozitivne lastnosti materiala. V primerjavi z drugimi materiali, ki se uporabljajo za ograje, je inox skrajno nezahteven za vzdrževanje. Odporen je na vremenske vplive, sama zaščita gradiva pa je enostavna. Inox ne rjavi, na površini oksidira in s tem tvori nerjaveč zaščitni sloj, ki pa ne izgubi svojih lastnosti tudi če je ograja poškodovana. Vzdrževanja teh ograj skoraj ni, očistimo le umazanijo, ki se sčasoma nabere na ograji.

Ograje iz inoxa se uporabljajo pri terasah, balkonih, stopniščih in drugod. Običajno so izdelane iz okroglih, kvadratnih ali pravokotnih cevi z polirano ali brušeno površino. Za polnilo se uporabljajo prečne in pokončne cevi iz nerjavečega jekla ali steklo. Lahko jih kombiniramo ostalimi materiali kot so les ali steklo. Edina negativna lastnost inoxa je mogoče monotonost, vendar v kombinaciji z ostalimi materiali to ne predstavlja nikakršnega problema.

V Sloveniji je izdelovalcev omenjenih ograj kar nekaj, eno izmed njih je podjetje Inoxia. Poleg izdelave notranjih in zunanjih inox ograj, alu ograj ali ograj iz železa, nudijo tudi varjenje in strojno obdelavo kovin na sodobnih računalniško krmiljenih strojih. Proizvajajo pa tudi druge izdelke iz aluminija, inoxa ali železa.

Inox ograje so privlačne na pogled in skrajno nezahtevne za uporabo, so trajnejše od lesa, podajo pa se k vsem stilom gradnje.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja