nav-left cat-right
cat-right

Izdelava spletne strani v lastni režiji?

Razmišljate o tem, da bi bila za vaše podjetje ali tudi ljubiteljsko dejavnost nujna izdelava spletne strani, pa ne veste, ali bi za to najeli profesionalca ali ne? Gotovo ima vsakdo med nami prijatelja, ki mu zagotavlja, da se lahko izdelava spletne strani naredi tudi doma, povsem brez nepotrebnih stroškov. Sam jih je namreč izdelal že kar nekaj in vse so povsem v redu. A kaj to pomeni za vas, ki se česa takšnega niste še nikoli lotili? Je izdelava spletne strani res tako preprosta, da seje lahko loti vsakdo?

Izdelava spletne strani po amatersko

Res je, vaš prijatelj ima prav: izdelava spletne strani www.ms3.si, ki je v redu, je lahko tudi nekaj, česar se lotite ob prostih večerih. A kaj pomeni »v redu«? Bo spletna stran takšna, da vam bo v ponos, bo na njej vse delovalo, kot mora, bo imela toliko obiskovalcev, kot jih želite? Če je izdelava spletnih strani nekaj, na kar se ne spoznate, potem vam verjetno ne bo najbolj uspelo.

Zakaj ne?

Prijatelj pravi, da morate zakupiti domeno in prostor za gostovanje, nato pas spleta prenesete brezplačni program za oblikovanje strani. Vse ostalo naj bi bilo »drag and drop« – kliknete na modul, ki ga želite, ter ga spustite na tisto mesto, kjer ga želite. Ampak izdelava spletne strani ni tako enostavna. Ni dovolj, da premikate okvirčke, dodajate besedila in sličice.

Kaj vse je treba vedeti in na kaj se je potrebno spoznati, da bo domača izdelava spletne strani uspela? Marsikaj! Za začetek morate vedeti, katere vtičnike potrebujete in kakšne so njihove funkcije – na primer vtičnik za kompresijo slik, za obvestilo o piškotkih, za učinkovito optimizacijo strani, za kontaktni obrazec, za odpiranje slik v lebdečih oknih, za pohitritev strani, vtičnik za partnerske povezave … Niste za te stvari še nikoli slišali? Potem izdelava spletne strani gotovo ne bo enostavna – samo izbira teme, prestavljanje posameznih enot in dodajanje vsebin še zdaleč ni vse, za kar je treba poskrbeti.

Profesionalna izdelava spletne strani

Pustite prijatelja, naj si svoje spletne strani ustvarja sam, vi pa raje najemite za to specializirano podjetje, ki bo poskrbelo, da stran ne bo samo »v redu«, temveč odlična. Zakaj? Ker boste tako dobili na strani vse, kar želite, prav tako pa tudi vse tisto, za kar še nikoli niste slišali, pa je vendarle obvezno ali priporočljivo, če želite imeti verodostojno spletno stran, s katero ni težav. Izdelava spletne strani namreč terja veliko znanja in prakse – in tako kot so drugod očitne razlike med amaterskimi ter profesionalnimi izdelki, so tudi pri spletnih straneh.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja