nav-left cat-right
cat-right

Izkoristimo majhno stanovanje

Na spletu se da najti mnogo nasvetov in trikov, na kak način se da izkoristiti majhno stanovanje. Seveda se definicija majhnega stanovanja razlikuje glede na dojemanje posameznika, a vseeno je dobro vedeti, na kakšen način lahko zapolnimo nek manjši prostor, brez da bi zaradi tega izgledal prenatrpan. Ni dvoma, da je lahko tudi majhno stanovanje zelo udobno za bivanje.

Če se obnove ne znamo lotiti sami, je bolje, da si priskrbimo pomoč dobrega notranjega oblikovalca.

Majhno stanovanje je pogostejši pojav v mestih, tam vsaj v povprečju ne morejo dosegati velikih kvadratur. V takih primerih je neizogiben nakup večnamenskega pohištva, takega, da ima več funkcij in se npr. iz postelje spremeni v udoben kavč. Obstajajo tudi kavči, ki jih lahko spremenimo v mizo. V majhnem stanovanju so zelo dobrodošli stoli, ki se po potrebi zložijo. Pospravimo jih v nek kotiček, kjer nam ne bodo napoti, uporabimo pa takrat, ko pridejo gostje na obisk. Tako zopet prihranimo nekaj prostora.

V majhnih stanovanjih je en prostor pogosto namenjen za različne funkcije, dnevna soba je lahko hkrati delovna soba, jedilnica je združena s kuhinjo, ali pa je to kar vse v enem prostoru. Takrat se lahko poslužimo večnamenskih polic odprtega ali zaprtega tipa. Poleg izkoristljivosti lahko takšne police dodatno popestrijo prostor in pripomorejo k ustvarjanju dobrega vzdušja. Lahko ji uporabimo tudi kot pregrado ali pa povezovalno steno.

Barve pohištva, sten in vrat je bolje imeti v svetlih in toplih tonih, saj na ta način optično povečamo prostor. Potrebno jih je med sabo uskladiti, če imamo možnost naravne svetlobe, pa dobra kombinacija izpade še toliko bolje.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja