nav-left cat-right
cat-right

Kako deluje toplotna črpalka zrak voda?

Ste razmišljali o nakupu toplotne črpalke zrak voda? Potem vas zagotovo zanima, kako pravzaprav omenjen sistem deluje. Zasnovan je precej preprosto, podobno kot običajen hladilnik, ki ga uporabljamo v vsakem gospodinjstvu, razlika pa je zgolj v tem, da je njegovo delovanje obratno. Toplotne črpalke so sistemi, ki iz obnovljivega medija v okolju (to so lahko zrak, voda ali zemlja), črpajo toploto in jo prenašajo na izbran medij v hiši, torej na zrak ali vodo.

 

To pomeni, da toplotne črpalke zrak voda energijo pridobivajo iz zraka in jo vnašajo v vodni sistem doma, v nasprotju z njimi pa sistemi zemlja-zrak energijo pridobivajo iz zemlje, vnašajo pa jo v zrak v prostoru. Izmed vseh sistemov so danes najpogosteje v uporabi sistemi zrak voda, saj so najcenejši, hkrati pa so preprosti za uporabo in enostavni za vzdrževanje oziroma servis, v kolikor pride do potrebe po le-tem. Dejstvo je, da je zrak na voljo povsod okrog nas in da gre za povsem brezplačen vir energije, ki ga lahko izkoristimo sebi v prid in tako bistveno zmanjšamo stroške, ki bi sicer nastali pri ogrevanju z drugimi ogrevalnimi viri.

 

Zapleten sistem, ki skrbi da toplotna črpalka deluje nemoteno

 

Če bi želeli na kar se da preprost način opisati delovanje toplotne črpalke, bi lahko rekli, da premika toploto iz enega vira v drugega in da je območje, iz katerega se toplota odvzame, vedno bolj vroče od površine, kamor se toplota dostavi. Če želite znižati stroške ogrevanja celotnega stanovanja, potem morate spoznati toplotne črpalke zrak-voda Orca, ki v svoji kakovosti in delovanju visoko presegajo najstrožje evropske standarde, kar dokazujejo tudi certifikati najpomembnejših neodvisnih strokovnih institucij v Evropski uniji.

 

Niso le najenostavnejša, ampak tudi najcenejša izbira za vsako gospodinjstvo, ne glede na to, ali gre za sanacijo obstoječega objekta ali za novogradnjo. Zrak je vse naokoli nas in tako lahko takšno toplotno črpalko brez večjih dodatnih stroškov ali posegov namestimo v praktično kateri koli objekt. Če imate kakršna koli dodatna vprašanja o tem, kako deluje toplotna črpalka ali kje si zagotoviti najbolj zanesljiv servis toplotne črpalke, povprašajte strokovnjake iz Orca Energije.

 

Ali želite opraviti izračun moči za izbrano toplotno črpalko?

 

Ponudba na trgu je zelo pestra, zato se mora kupec odločiti, na osnovi katerih karakteristik bo izbral primeren sistem za svoj dom. Pri tem se je potrebno zavedati, da smo ljudje različni in imamo različne potrebe, zato bo nekomu morda najpomembnejši podatek predstavljala velikost toplotne črpalke, drugemu kako deluje toplotna črpalka in ali je pri tem dovolj tiha ter tretjemu kako preprosta je vgradnja oziroma montaža. Vsekakor je najpomembneje, da se posvetimo njeni učinkovitosti, od katere je odvisna moč delovanja in poraba električne energije. Ko bomo opravljali primerjavo in izračun moči, vedno upoštevamo vrednost COP – grelno število, ki nam pove veliko o učinkovitosti izbranega sistema.

 

Pri iskanju najustreznejše rešitve si je smiselno vzeti dovolj časa za razmislek in pogovor s strokovnjakom na tem področju, ki nam bo pomagal pri izbiri primernega sistema. Prav tako se pozanimamo, ali nam ponudnik v primeru okvare nudi tudi možnost servisa toplotne črpalke. Ogrevalne toplotne črpalke zrak voda Orca dosegajo tako visoka grelna števila (COP), zato so primerljive z mnogo dražjimi sistemi, ki kot vir energije uporabljajo podtalnico ali zemljo. Ker zmorejo varčno ogrevanje tudi do -28°C zunanje temperature in do -15°C brez izgube grelne moči, so trenutno najučinkovitejša rešitev na tržišču, s katero so zadovoljni številni uporabniki. Katerikoli sistem ogrevanja ali hlajenja je nameščen v vaši hiši ali ga tam načrtujete, je mogoče priklopiti na ogrevalno toplotno črpalko Orca.

 

Izberite najsodobnejšo toplotno črpalko za ogrevanje vašega doma

 

Da bi učinkovito izkoristili zrak kot brezplačen vir energije, potrebujemo zmogljivo toplotno črpalko, ki deluje zanesljivo in ima dolgo življenjsko dobo, kar pomeni, da mora biti izdelana iz najbolj kakovostnih komponent. Od sebe mora dati več energije, kot je porabiti za svoje delovanje, zato ni vseeno, katero izberemo.

 

Orca Energija je eden od vodilnih slovenskih proizvajalcev toplotnih črpalk. Smo tudi distributer za druge varčne ogrevalne in hladilne sisteme, kot so peletne peči, klimatske naprave in prezračevalni sistemi. V naši ponudbi boste našli najboljše toplotne črpalke na trgu, nudimo pa vam tudi servis. V podjetju se zavedamo, da je nakup naših ogrevalnih ali hladilnih sistemov dolgoročna naložba, zato imamo desetletja brezhibnega delovanja v mislih od prvega načrta pa vse do končnega izdelka. Varnost naših strank zagotavljamo z podaljšano garancijo, izredno organizirano servisno mrežo ter s strokovnim pristopom k načrtovanju, izvedbi in servisu naših izdelkov. Za vsa dodatna vprašanja nas lahko kontaktirate po telefonu ali pa se oglasite pri nas.

 

 

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja