nav-left cat-right
cat-right

Ko zmanjka elektrike, nas lahko reši agregat

Skoraj vsi ste se že kdaj srečali z izkušnjo izpada električne energije. Običajno tak izpad traja od nekaj minut ali pa do nekaj ur, izjemoma tudi do pol dneva. Načeloma to velja dokler ne pride žled, katerega se še vsi dobro spomnimo. Takrat je pri nekaterih prebivalcih izpad elektrike trajal tudi več dni in to sredi zime. V takih primerih je dobro imeti svoj lasten agregat. Kupite ga lahko osebno ali pa prek spleta, jaz sem ga kupil tu in mi je že večkrat rešil kožo https://www.gitas.si/kategorija/profesionalni-program/elektricni-agregati/.

Enostavna razlaga kaj je agregat bi lahko rekli da je,  ki s pomočjo motorja z notranjim izgorevanjem ali preprosteje rečeno s pomočjo bencinskega ali dizel motorja, pretvarja svojo mehansko energijo v električno. Različnih tipov, velikosti in moči te naprave je toliko kot je proizvajalcev in ponudnikov. Pomembno pa je vedeti, za kakšno uporabo ga bomo imeli. Za enostavno uporabo so dovolj dobri bencinski elektro agregati z močjo od 2 kVA do 12 kVA.

Cene tovrstnih agregatov se gibljejo od 250€ do 1500€. Za tiste z večjo porabo energije oziroma za tiste ki boste agregat dalj časa uporabljali pa so bolj primerni dizelski agregati. Cena je tu višja, lahko tudi do nekaj 1000€. Pred samim nakupom se je dobro pozanimati najprej o vaših potrebah po električni energiji, ter nato kako močno napravo potrebujete in šele nato gledati ceno. Agregati za sto evrov so večino za nekajkratno uporabo.

Za uporabo močnejšega agregata se bodo sigurno odločili vsi ki delajo z industrijskimi sesalci, ki so velik porabnik električne energije. Podjetja ali posamezniki, ki se profesionalno delajo z tovrstnimi industrijskimi sesalci si ne morejo privoščiti da jim zmanjka elektrike, ali  če delajo na območju ali zgradbah kjer električne energije sploh ni.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja