nav-left cat-right
cat-right

Mitsubishi zubadan

Mitsubishijeve toplotne črpalke so znane po tem, da zagotavljajo učinkovito ogrevanje tudi pri izjemno nizkih zunanjih temperaturah – imajo namreč tolikšno nazivno moč oziroma kapaciteto, da nam omogočajo prijetno ogrete notranje prostore tudi pri zunanji temperaturi do -25 stopinj Celzija. Odlikuje jih tudi enostavno upravljanje in seveda prilagajanje sistema glede na potrebe.

Zunanje enote Mitsubishi zubadan spadajo med najboljše, kar jih trenutno ponuja trg (tako domač kot tuj). Zakaj? Mitsubishi zubadan v prvi vrsti predstavlja popolnoma zanesljiv in prilagodljiv sistem, ki ga lahko uporabljamo tako za ogrevanje kot hlajenje svojega doma. Sistem odlikuje izjemna učinkovitost, tako velja, da tudi pri zunanji temperaturi do -15 stopinj Celzija vzdržuje sto odstotno nazivno toplotno moč, ne da bi bilo potrebno uporabiti električni grelec. Sicer velja, da pri zunanjih temperaturah do -3 stopinje v ogrevalnem sistemu brez težav vzdržuje temperaturo 60 stopinj, ter temperaturo 55 stopinj pri zunanji temperaturi so-15 stopinj.

Kako pa je možno, da deluje črpalka tudi pri temperaturi -25 stopinj? To gre pripisati injektorskemu vbrizgu hladiva. Črpalka lahko torej skrbi za ogrevanje vse leto – tudi v najhujši zimi vam ne bo treba presedlati na ogrevanje z elektriko.

Zunanja enota Mitsubishi zubadan vključuje inverter, zaradi česar je še bolj učinkovita oziroma omogoča višje grelno število, kar pride uporabnikom še kako prav.

In katere so druge najbolj pomembne lastnosti, zaradi katerih je prav ta zunanja enota nekaj posebnega? Najprej je treba poudariti, da pri tem sistemu ne potrebujemo zalogovnika. Nič več se torej ni treba obremenjevati s tem, kje bomo imeli dovolj prostora za zalogovnik, oziroma s tem, kako ta veliki in očem neprijetni »bojler« skriti pred očmi. Seveda pa zalogovnik ni neprijeten zgolj očem – tudi denarnico dodatno olajša, zato je cena brez njega zagotovo nižja.

Tako kot večino vrhunskih črpalk tudi Mitsubishijevo odlikuje izjemno tiho delovanje, tisto, kar so še prednosti pred drugimi sistemi, pa je zagotovo zelo kratek odtaljevalni čas, ter montaža z velikim razmakom med zunanjo in notranjo enoto. Nič ne bo namreč narobe, če s sistemom opremite tudi večstanovanjski objekt, ali pa hišo, ki ima že dimenzije dvorca – razmik med zunanjo in notranjo enoto lahko namreč dosega 75 metrov, medtem ko je največji dovoljeni vertikalni razmak med obema enotama 35 metrov.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja