nav-left cat-right
cat-right

Nakup stanovanja v Ajdovščini

Tudi vi želite, da bi lahko šli na svoje, pa se zatika s financami? Res je, da so se cene nepremičnin v zadnjem desetletju nekoliko znižale, a za marsikoga še vedno predstavljajo prevelik zalogaj – zlasti, če se odločate za življenje v večjih mestih.

Za razliko od mest, pa lahko na podeželju oziroma v manj urbanih okoljih slovenskih krajev vedno najdete stanovanja, katerih cena se zdi prav neverjetno nizka. Znanka, ki se je pred kratkim odločila za nakup stanovanja v Ajdovščini, nas je tako presenetila s podatkom o ceni, da smo se odločili, da nekoliko pobrskamo med nepremičninskimi oglasi in preverimo, ali je tako poceni zgolj nakup stanovanja v Ajdovščini, ali lahko kaj podobno ugodnega odkrijemo tudi drugje.

Poceni nakup ni utvara!

Če pri lokaciji nepremičnine niste izbirčni, lahko pri nas dejansko precej ugodno pridete do stanovanja ali celo starejše manjše hiše. Ko smo preverjali, ali veljajo podobne cene kot za nakup stanovanja v Ajdovščini tudi na drugih področjih, nasje pravzaprav presenetilo, da je mogoče drugod dobiti nepremičnino še ceneje. Denimo v Prekmurju ali v Zasavju – tam smo našli ljubko hišico, staro čez štirideset let, a dobro vzdrževano in v prijetnem naselju za komaj štirideset tisočakov!

Če živite v Ljubljani ali drugem velikem mestu, se vam gotovo zdi, da ste »potegnili ta kratko«. A naj povemo, da poceni nakup stanovanja v Ajdovščini, nakup poceni hiše v Zasavju ali hiše v Prekmurju združuje nekaj, kar vam je prihranjeno. Vsi ti kraji so precej odročni, precej umaknjeni od »dogajanja«. Vsekakor so predaleč, da bi vam omogočali, da se vozite v službo v Ljubljano.
Naše preverjanje je torej obrodilo sadove. Ugotovili smo, da so po Sloveniji dejansko na voljo izjemno poceni nepremičnine, vendar je težava v tem, da marsikdo ne želi živeti v bolj oddaljenih koncih države. Marsikdo je raje do štiridesetega leta v sobi pri starših, kot pa da bi se odločil za nakup stanovanja v Ajdovščini, Beltincih, Zidanemu Mostu in še marsikaterem drugem kraju, kjer bi bilo bivanje poceni.

ajdovscina

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja