nav-left cat-right
cat-right

Ogrevanje bivalnih prostorov s pečmi na pelete

Ogrevanje s pečmi na pelete je precej ekonomično, čeprav se sprva ne zdi tako, saj gre za malce dražjo investicijo, vendar se stroški z leti povrnejo zahvaljujoč varčnemu sistemu.

Vzdrževanje peči na pelete ni potrebno, le gorilnik na pelete je potrebno očistiti na vsake toliko časa, to pa nam vzame 5 min dela, zato lahko rečemo, da je tak način ogrevanje precej enostaven. Vsak stanovanjski objekt je izdelan po določenih kriterijih in ni vsak ogrevalni sistem primeren za vsako hiši, zato se pred namestitvijo sistema posvetujte s strokovnjakom, preglejte pa tudi vse možne ponudbe in zberite vse podatke na kup.

Vsekakor se splača v prvotno investicijo vložiti malce več, saj peči višjega cenovnega razreda običajno delujejo bolje kot najbolj osnovni tipi peči. Vzemite v zakup, da izkoristek ni odvisen samo od kvalitete peči temveč tudi od kvalitete peletov. Na trgu imate na voljo različne čistosti peletov, različne pa so tudi njihove cene. Predvsem je pomembno tudi, da imate pelete shranjene v suhem prostoru, kjer vlaga nima dostopa do njih. Kvalitetni in predvsem suhi peleti zagotavljajo čim višje izgorevanje ter tako večji izkoristek in zmanjšanje stroškov. Slabši kot bodo peleti, slabše bo izgorevanje in s tem bo tudi več umazanije. Kvaliteten kotel na pelete pa lahko poskrbi tudi za avtomatsko čiščenje gorilnika, kar je velika prednost.

Dejstvo je, da boste lahko z kvalitetnim ogrevalnim sistemom na pelete ter kvalitetnimi peleti prihranili ogromno denarja, ogrevanje na tak način pa bo precej lagodno in enostavno. Narediti je potrebno le prvi korak ter posodobiti zastareli sistem z novim na pelete. Več o samih peletih, njihovi sestavi, uporabi in proizvodnji, pa si lahko preberete tu.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja