nav-left cat-right
cat-right

Pametne hiše za miren spanec

pametna hišaČloveštvo se razvija in napreduje tako hitro, da je različnih izumov toliko, da jim sploh ne moremo slediti. Čeprav se nam zdi, da smo obkroženi s tehnologijo in živimo v skladu s sodobnim napredkom, pa v resnici obstaja še nešteto različnih izumov, ki bi nam lahko olajšali življenje, a jih po večini sploh ne uporabljamo, saj zanje še nismo slišali. Tak primer so tudi pametne hiše.

Pametne hiše so prav posebne hiše, ki omogočajo veliko bolj prijetno in enostavno bivanje kot običajne hiše. Sodobna tehnologija v takšni hiši poskrbi za to, da lahko vedno in kjerkoli kar s svojim pametnim telefonom upravljamo z razsvetljavo, preverimo, če smo slučajno pozabili prižgano luč, s čimer lahko prihranimo pri električni energiji, enako pa velja tudi za upravljanje s senčili.

Poleg tega so takšne hiše tudi bolj varne pred tatovi, saj omogočajo možnost alarmnega sistema, ki z zvočnim signalom odžene nepridiprava. Ko se alarm sproži, dobimo tudi obvestilo na svoj telefon, torej točno vemo, kaj se dogaja doma. Še dodatna možnost pa je tudi video sistem, ki nam v takšnih in drugačnih primerih lahko pride zelo prav.

Dodatna varnost je zagotovljena tudi z možnostjo simuliranja naše prisotnosti doma – tatovi namreč opazujejo hišo, opazujejo, ali so žaluzije oziroma rolete vsak dan spuščene, ali so v sobah prižgane luči in podobno. Kadar teh sprememb ni, vedo, da nikogar ni doma. S pomočjo pametne hiše lahko simulirate te spremembe in poskrbite za to, da je vedno videti, kot da je nekdo doma, kar bo odgnalo vlomilce in tatove, zato bo vaša hiša bolj varna pred njimi.

Če torej želite bolj mirno spati, si privoščite pametno hišo. Tako boste vedno brez skrbi, kamor koli se boste že odpravili, vaša hiša pa bo zaščitena in varna oziroma jo boste lahko nadzorovali tudi takrat, ko boste zdoma.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja