nav-left cat-right
cat-right

Prednosti in slabosti PVC oken in vrat

Zadnje čase se veliko kupuje PVC okna in PVC vrata Bayer, kar glede na uporabnost in ceno takih oken in vrat niti ne čudi. Že na splošno se zaradi težnje po kar se le da dobri izolaciji vse več ljudi odloča za obnovo stanovanj oziroma stanovanjskih objektov. Tu mislimo predvsem na izolacijo, pod kar spadajo razni izolacijski materiali in seveda tudi stavbno pohištvo oziroma okna in vrata. V tem članku vam bomo na kratko predstavili PVC okna in PVC vrata ter njihove prednosti in slabosti.

PVC okna so ena izmed najbolj prodajanih vrst oken, odlikuje pa jih več stvari. Ena izmed teh je prav gotovo cena, ki je v primerjavi z ostalimi vrstami oken lahko kar precej nižja. Druga taka stvar je majhna teža, saj so plastični profili lažji kot aluminijasti, še posebno pa so lažji kot leseni profili. Enako pa velja tudi za PVC vrata. Seveda pa ne obstajajo le prednosti plastičnih oken in vrat, saj imajo le te tudi nekatere slabosti.

Slabosti PVC oken in vrat so predvsem obnašanje le teh na vročini, saj se plastika na zelo visokih temperaturah nekoliko zvije, kar lahko povzroči, da se v primeru predolgega izpostavljanja profilov močnem soncu, okna ali vrat nekaj časa ne bo dalo odpreti ali zapreti. To se seveda ne zgodi pogosto, dogaja pa se bolj kot ne le pri oknih in vratih velikih dimenzij, saj so le ta tudi težja. Slabost je tudi ta, da se plastičnih oken ne da kar tako prebarvati, barva pa s časom zbledi. Problem pri barvanju PVC oken in vrat je predvsem ta, da profil ni pobarvan, ampak je take barve že plastika s katere se profil naredi.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja