nav-left cat-right
cat-right

Priskrbite si sadike sadnega drevja poljubne vrste

Sadno drevje ima dve osnovni vlogi. Prva je zagotovo ta, da nam zagotavlja okusne in zdrave sadeže različnih vrst. Obenem pa je sadno drevje dekorativni element v okolici naših domov – mnogi so namreč prepričani, da se ne more nobena dekoracija kosati z lepoto narave. Če imate na voljo vsaj nekaj primernega prostora, je tako vsekakor smiselno, da si čim prej priskrbite izbrane sadike sadnega drevja …

 

Izjemno pestra izbira sadik sadnega drevja

Kam po sadike, da dobite natančno tisto, kar iščete, četudi gre za nekoliko manj običajno izbiro? Odgovor na to vprašanje je podjetje Tisa, d.o.o. iz Ljubljane. Svojim strankam priskrbimo najrazličnejše sadike sadnega drevja (pa tudi okrasnega), saj sodelujemo z drevesnico, ki spada med največje v Evropi. Potrudimo se, da ugodimo željam vsakega kupca, ne glede na obseg naročila sadik. Če vam drugje ni uspelo najti sadik sadnega drevja, ki jih želite, vas vabimo, da nam čim prej pišete ali nas pokličete. Tako boste hitro dobili natančnejše informacije o tem, ali vam lahko priskrbimo želene sadike – če sadik nimamo na zalogi, bomo nemudoma preverili, ali so dobavljive, in vas obvestili o tem, kdaj bodo naročene sadike sadnega drevja predvidoma pri nas. Kontaktno telefonsko številko in elektronski naslov za dodatne informacije najdete na naši spletni strani.

 

sadika jabolka

 

Po želji mi poskrbimo za sajenje sadnega drevja – jeseni ali spomladi

Sodelujemo tako s posamezniki, ki potrebujejo sadike sadnega drevja za manjši sadovnjak ipd., kot z največjimi podjetji oziroma ustanovami, ki iščejo celostno storitev, vključno s sajenjem, gnojenjem itn. Popolnoma se torej prilagodimo željam in potrebam posameznih naročnikov. Nikakršnih težav ni, če nimate s tovrstnimi opravili nikakršnih izkušenj, saj po potrebi praktično vse, kar je potrebno, opravimo namesto vas. Pomagali vam bomo pri tem, da poiščete zares najboljše okolje za sajenje sadnega drevja, ki je možno jeseni ali zgodaj spomladi (oz. sta jesen in pomlad najboljši čas za to, da se lotimo tega dela). Tu naj omenimo še, da vam po potrebi priskrbimo večje sadike sadnega drevja (višina od 3 do 4 m) – na prvi pridelek vam posledično ne bo treba čakati predolgo.

 

Nujno je redno in pravilno rezanje sadnega drevja

Kaj pa sledi po tem, ko smo uspešno poskrbeli za sajenje sadnega drevja (jeseni ali spomladi)? Delo s tem seveda še ni zaključeno, saj je treba vseskozi skrbeti za ustrezno nego. V to kategorijo nedvomno sodi rezanje sadnega drevja, ki je verjetno celo najpomembnejše opravilo v sadovnjaku. S tem namreč poskrbimo, da je pridelek čim boljši in zares okusen. Nujno je odstraniti presežek vej, saj pretirano košata krošnja postopoma zmanjšuje kakovost pridelka. Poleg tega pa s tem zmanjšamo tveganje za številne bolezni oziroma škodljivce, ki ogrožajo vaše sadno drevje. Obrezovanje torej ni nekaj, kar bi bilo mogoče preprosto preskočiti in upati na najboljše. Vendar pa morate pri tem upoštevati, da gre za eno tistih del, pri katerih moramo ujeti zlato sredino. Tudi prevelika količina odrezanih vej je namreč problematična. Če se tega opravila niste še nikoli lotili, je zato nujno, da vam vsaj prvič pomaga nekdo z več izkušnjami, sicer lahko povzročite ogromno škode, v najhujšem primeru celo nepopravljive. 

 

 

Za še posebej zdravo sadno drevje obrezovanje prepustite nam

Ena izmed dejavnosti, s katerimi se ukvarjamo v podjetju Tisa, je prav rezanje sadnega drevja – če potrebujete pomoč pri tem opravilu, ste torej na pravem mestu. Z našo pomočjo ne bo nevarnosti, da bi se prešibke veje vdajale pod težo še ne dozorelih plodov. Hkrati pa ima ta postopek še ogromno drugih pozitivnih vplivov na sadno drevje:

  • obrezovanje poskrbi, da bodo plodove lažje dosegli sončni žarki, kar je izjemno pomembno za kakovost njihovega dozorevanja;
  • veje, ki so bližje tlom, se okrepijo in obrodijo več plodov, zato je proces obiranja precej poenostavljen;
  • po nalivih se bo listje sušilo hitreje, kar je eden izmed dejavnikov, ki prispevajo k zmanjšanju nevarnosti za bolezni.

Če želite, da bo rezultat zares čim boljši, je delo vsekakor najbolj smiselno prepustiti strokovnjakom. Odlikuje nas izredna natančnost – vedno natančno ocenimo, kolikšen poseg bi bil najprimernejši za optimalen učinek, preden se lotimo dela. Posledično ne bo nevarnosti, da bi odrezali preveč vej ali pa da bi odstranili veje na napačnem mestu, s čimer bi lahko resneje poškodovali sadno drevje. Obrezovanje je izredno premišljeno in zbrano. Naše poglobljeno znanje, ki ga stalno nadgrajujemo, kombinirano z dolgoletnimi izkušnjami, zagotavlja, da bo delo opravljeno resnično profesionalno. K temu pa seveda pomembno pripomore dejstvo, da imamo na voljo ustrezno opremo, zato se brez težav spopademo z nekoliko zahtevnejšimi okoliščinami dela. Če je to potrebno, si denimo pomagamo z avtodvigali, da dosežemo veje, ki bi jih bilo zgolj s klasično plezalno tehniko težko ali celo nemogoče doseči. Ker posamezniki običajno nimajo dostopa do tovrstnih arborističnih pripomočkov – oz. se nakup za individualno uporabo večinoma niti ne bi splačal – je to še razlog več, zakaj je smiselno, da vam pri delu priskočijo na pomoč profesionalci.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja