nav-left cat-right
cat-right

Radiatorji, IR paneli in talno gretje

Glavna tema današnjega članka bodo ogrevalni elementi in sicer predvsem IR paneli, grelni kabli, radiatorji in pa talno gretje.

Vse to so grelni elementi, primerni pa so za različna stanovanja in hiše. Vzemimo za primer cevni radiator, ti so namenjeni kopalnicam, zaradi njihove oblike pa za druge prostore niso primerni.

Obstajajo pa tudi radiatorji različnih vrst, nekateri so primerni samo za centralne sisteme ogrevanja na plin in olje, spet drugi so električni radiatorji, nekateri radiatorji so primerni tako za priklop na električno omrežje, kot tudi na centralno omrežje. Električni radiatorji so postali veliko bolj učinkoviti, kot njihovi predhodniki, tak način ogrevanja pa je tudi zelo enostaven. Električne radiatorje lahko upravljate s pomočjo daljinca ali gumbov na radiatorjih, vgrajeni termostati pa bodo poskrbeli, da ne boste presegli željene temperature.

IR paneli pa prostore za razliko od radiatorjev ogrevajo s pomočjo infrardeče tehnologije. Tak tip toplote je precej drugačen od toplote, ki smo je vajeni od radiatorjev, najbolj pa se taka toplota približa toploti sonca. Precej priljubljeno je tudi talno gretje. Talno gretje je tudi zelo estetsko, saj vsa toplota prihaja iz tal. Tak način ogrevanja je predvsem nežen tudi do astmatikov, saj se prostor segreva postopoma in ne dviguje prahu. Pri talnem gretju so v tla položeni grelni kabli ali pa cevi, če se talno ogrevanje ogreva s sanitarno vodo so vgrajene cevi, če pa gre za električno talno gretje pa gre za kable.

Če potrebujete kakšne podrobne informacije o kateremkoli način ogrevanja stanovanja ali hiše pa je najbolje, da se obrnete na katero izmed specializiranih trgovin z ogrevalnimi in hladilnimi sistemi.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja