nav-left cat-right
cat-right

Se mi tiskalnik zaradi poceni kartuše lahko pokvari?

Danes se lahko kupi takšne in drugačne kartuše. Nekatere so poceni, druge dražje. Kakšna je razlika med njimi in kako vplivajo na delovanje tiskalnika? Je res, da so poceni kartuše slabše, ali pa to sploh ne drži? Zakaj proizvajalci tiskalnikov priporočajo točno določene kartuše in ali jih moram res uporabljati? Se lahko zaradi poceni kartuše pokvari tiskalnik? Če te zanima odgovor na kakšno od teh vprašanj, beri dalje!

Najboljše ni vedno najdražje

Ponudba potrošnega materiala za tiskalnike je zelo velika. Obstaja cel kup specializiranih spletnih trgovin, kjer prodajajo samo tonerje in kartuše. Takšna spletna trgovina je tudi toner123.si, kjer boš našel različne poceni kartuše. Če si ogledaš izdelke v tej spletni trgovini, lahko odkriješ, da so nekatere kartuše občutno dražje. Gre za tako imenovane originalne kartuše. Slednje so po kvaliteti primerljive z drugimi kartušami, po ceni pa niti pod razno.

Originalne kartuše so tako zelo drage predvsem zato, ker si njihovi proizvajalci to lahko dovolijo. Če jih namreč ne uporabljaš takrat, ko je vaš tiskalnik še v garanciji, ti garancija ne bo veljala. Če hočeš uveljaviti garancijo, si torej prisiljen uporabljati originalne kartuše, ne glede na to, koliko stanejo. Visoka cena pa ne pomeni, da so takšne kartuše kaj boljše od drugih podobnih izdelkov na trgu. Zato lahko precej privarčuješ, če se odločiš za nakup poceni kartuše namesto originalne.

Kupuj ceneje in pametneje

Če poceni kartuše kupuješ pri zanesljivem ponudniku, ki jih dobiva od preverjenega dobavitelja, se ti za njihovo kvaliteto ni treba bati. Takšne kartuše so zelo kakovostne in zaradi njih bo tvoj tiskalnik deloval enako dobro, kot če bi uporabil originalno kartušo. Edina razlika pri nakupu takšne poceni kartuše je torej prihranek. A če bi res rad prihranil, ne kupuj potrošnega materiala za tiskalnike tam, kjer so cene še nižje od že tako nizkih.

Tako zelo nizke cene so sumljive, kvaliteta in kompatibilnost takšnih kartuš s tvojim tiskalnikom pa vprašljiva. Zato ne kupuj na pamet, ampak poceni kartuše raje kupi tam, kjer je kupec kralj. Za slovenske spletne trgovine to več kot velja. Pogoji plačila so jasni, poštnina nizka, vse kupljene izdelke pa lahko brez težav tudi vrnete, če z njimi ne bi bili zadovoljni! Če kartuše kupite v takšni spletni trgovini, se ti ni treba prav bati, da bi bilo zaradi njih s tvojim tiskalnikom kaj narobe. Deloval bo namreč enako dobro kot prej, ti pa boš občutno prihranil.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja