nav-left cat-right
cat-right

Smešna darila so za šaljivce

Pazite za koga bo darilo!

smešno dariloBoste kupovali darila? So v igri lahko tudi smešna darila? Najprej se seveda vprašajte najpomembnejše – ali je oseba, ki ji boste to darilo prinesli, sploh za hece. Kajti če ni, potem denar raje porabite za kako manj smešno darilo. Steklenica vina, whiskeya, zavoj cigaret ali bomboniera se slišijo zelo obrabljeno in dolgočasno, vendar za marsikoga povsem primerno. Še posebej če ljubitelju belega vina ne prinesete rdečega ali pa ravno ozdravljenemu kadilcu ne prinesete zavojčka cigar. No, tudi to bi spadalo v rubriko smešna darila, ampak so to v resnici bolj po nesreči.
Če niste prepričani, da bo oseba dobro sprejela darilo, potem ji ga raje ne namenite. Ne razmišljajte »saj je samo hec«, saj ni nujno, da imajo vsi enak okus za šale, kot ga imate vi. Še zdaleč ni tako. Pravzaprav je kar precej oseb, ki znajo biti užaljene ali pa bi morda darilo še sprejele v hecu, če bi bila priložnost ali družba drugačna. Tako lahko tesni prijatelji na privatni zabavi brez težav podarijo svojemu kolegu torto v obliki gole ženske, denimo, da je znani ženska, a vendar bi bilo to isto darilo silno neprimerno, če je ta oseba direktor podjetja in mu takšno darilo podarijo njegovi sodelavci pred vsemi zaposlenimi. Kar je lahko enkrat dober »štos«, je lahko drugič nespodobno namigovanje.

Enostavno ni smešno, če res ni smešno

Smešna darila so torej pogosto dobrodošla, vendar morate imeti za to okus. Hkrati ni isto darilo smešno, če je govora o različnih osebah. Če boste babici podarili čudovit gobelin in ji rekli, da ga mora dokončati do naslednjega rojstnega dne, zna biti to zanjo zgolj čudovito presenečenje in se ga bo zares lotila v kratkem in ga najverjetneje tudi dokončala do roka. To isto darilo lahko izpade precej smešno, če ga boste podarili ravno polnoletnemu fantu in mu zabičali isto. Najverjetneje bo on svoj gobelin podaril tisti babici iz prejšnjih stavkov.

Še nekaj idej

Med smešna darila sodijo tudi namensko izbrani predmeti, kot so miniaturni namizni tenis, ki ga dve osebi lahko igrata na mizici, kjer žogica skoraj težje najde mizo, kot karkoli okoli sebe. Ali pa denimo poseben kolut igre rolete, kjer stavite na tisto številko, ki ima še vedno šilce žganja, da bi ga seveda spili. Med tovrstna darila sodijo tudi različni točilniki pijač – običajno alkoholnih – recimo takšen v obliki gasilnega aparata ali pa celo v obliki globusa zemlje. Medtem ko se učite zemljepisa, lahko tako globoko pogledate v kozarec, da na koncu več ne veste kaj ste se predtem naučili. Zemlja pa se vmes še vedno vrti.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja