nav-left cat-right
cat-right

Sončni kolektor je odlična možnost varčevanja z energijo

Domača energija? Zakaj pa ne. Priložnost je na voljo že za zelo majhen vložek, ki pa se lahko visoko obrestuje. Sončni kolektor predstavlja odlično metodo načina pridobivanja električne energije. Energija se zbira v posameznih sodih v obliki električne energije, ki grejejo vodo. Na ta način se lahko celotno poletje ali zimo kopamo ali tuširamo z vodo, ki smo jo tako rekoč brezplačno segreli.

Sončni kolektorji za sanitarno vodo

Sončni kolektor bo vsem uporabnikom omogočil pridobivanje in shranjevanje sončne energije skozi celo leto. Je pa res, da je največji izkoristek ravno v spomladanskih in poletnih dneh. Namestitev in implementacija sončnih kolektorjev poteka postopoma. Najprej razmislimo, ali je naš dom na primerni lokaciji. Kolektorje najpogosteje namestimo na streho našega objekta. Najprej pa izvedemo izračun ali je količina sonca skozi sezono dovolj velika, da bomo zbrali dovolj energije, ki nam bo omogočila prihranek.

Montaža sončnih kolektorjev

Najbolj pametna odločitev je pogovor s strokovnjaki, ki nam bodo sončni kolektor namestili. V kolikor bo njihovo mnenje, da svetlobe ne bo dovolj, potem raje opustimo investicijo. V kolikor pa je energije skozi celo leto dovolj, potem pa kar zagrabimo priložnost, kajti investicija se povrne bliskovito in to že v nekaj letih. Cena namestitve je sicer kar precejšnja, vendar si lahko zagotovimo tudi investicijo s strani države. Namreč zelena energija je zelo promoviran način novega življenja, zato ne preseneča, da vsako leto Evropska Unija in Slovenija namenita kar lepe vsote, s katerimi spodbudijo vse, ki razmišljajo o namestitvi sončnih kolektorjev. Zato ne odlašajte, priskrbite si strokovno mnenje in si postavite svoj sončni kolektor.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja