nav-left cat-right
cat-right

Termotop sanacija ostrešja

Menjava strešne kritine je neizogiben sanacijski poseg po izteku življenjske dobe materiala. Zaradi starosti se pojavi nevarnost odpadanja delov kritine ali zamakanja, vprašljiva je konstrukcija ostrešja, ki ni skladna z novejšimi tehničnimi rešitvami, zračnega kanala in sekundarne kritine ni, letve so v slabem stanju. Med tramovi je minimalna debelina izolacijske plasti, stanje toplotne izolacije je slabo, parna zapora ni v funkciji. Ravno zaradi tega so starejše kritine neustrezne in neučinkovite. Pa si poglejmo kako poteka izolacija stehe oz. obnovitev izolacije. Več…

Izvedba rešitve

Da ni potrebno rušiti obstoječih notranjih opažev, izvajamo sanacijo z zunanje strani. Temu se ne moremo izogniti, če so ti še kakovostni ali če bivamo v objektu. Če uporabljamo pravi material lahko vse sloje vgradimo iz zunanje strani, se pravi v okviru sanacije kritine.

Rešitve so relativno enostavne. Sanacija zahteva zamenjavo in prenovo vseh materialov v gradbeno fizikalni funkciji. Potrebo po posegih v ostrešje naj presodi strokovnjak.

1. Najbolj se nam splača zamenjati vse obstoječe sloje izolacije podstrešja, saj samo tako lahko pravilno izvedemo prvi in zelo pomemben sloj, parno oviro (Knauf Insulation LDS 2 Silk), ki je zatesnjena z lepilnimi trakovi. (Soliplan in Solifit).

2. Med špirovci izolacijo nadomestimo z stekleno volno (Knauf Insulation Unifit 035). S tem toplotno in požarno rešujemo osnovno izolacijsko funkcijo ostrešja.

3. Večkrat se pojavi težava, da po zahtevah pravilnika o učinkoviti rabi energije in posledično zahtev za nepovratna sredstva, ki jih nudi Eko Sklad, tega sloja (steklene volne med špirovci) ne moremo vgraditi v zadostni debelini. To lahko odpravimo tako, da dodamo trdo izolacijo kamene volne – s ploščami TERMOTOP. Kamena volna z vsemi toplotno in požarno izolativnimi lastnostmi nudi odlično dodatno zaščito. Strehi zagotovimo visoko toplotno in požarno izolativno funkcijo, tako da plošče namestimo neposredno preko špirovcev. Ker plošče prepuščajo paro, zagotavljajo optimalno gradbeno fizikalno sestavo v sestavi strešne konstrukcije. Posledično ni mogoče. da bi v konstrukciji prihajalo do problema navlaževanja, in hkrati v primeru večje poškodbe ali kakega dogodka zagotovimo maksimalno hitrost sušenja možne vlage.

4. Preko plošč TERMOTOP pa je položen še en pomemben sloj sestave – paropropustna folija. Ta ima visoko paropropustnost, raztržno trdnost, vodotesnost in že integriran samolepilni trak po dolžini role.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja