nav-left cat-right
cat-right

Težave z zobmi? Izberite najboljše rešitve

Težave z zobmi? Izberite najboljše rešitve

Zobovje je stalno na udaru raznih obremenitev in zelo hitro pokaže posledice obrabe, bolezni ali pomanjkljive nege. Glede na to, kako pogoste so težave z zobmi, je kar presenetljivo, da gre pravzaprav za najbolj trdna in odporna telesna tkiva.

To nam seveda nič ne pomaga, če se soočamo s kakšnimi težavami – iskali bomo pravo rešitev, ki jo običajno lahko ponudi zobozdravnik ali ortodont. Ljubljana ima dobro ponudbo tovrstnih storitev in ponuja vsakomur prave rešitve.

Verjetno bomo imeli nekoliko več dela z iskanjem dobrega ortodonta. To so namreč storitve, po katerih povprašujemo le v posebnih primerih.

Ortodont Ljubljana je rešitev v primeru, da se ukvarjamo z nepravilnim izraščanjem in čudnim položajem zob, medtem ko imamo osebnega zobozdravnika vsi in pri njem tudi redno koristimo storitve.

Ortodont Ljubljana za kar najboljši rezultat zdravljenja

Ortodontske storitve so vsekakor izredno pomembne, če želimo pri zdravljenju doseči kar najboljši rezultat. Predvsem pa naslovimo nepravilen položaj zob v ustni votlini, kar ima lahko velik vpliv na funkcionalnost in seveda na izgled zobovja.

Tako bomo z zanimanjem pobrskali po storitvah ortodontov, ki nam ponujajo v takšnih situacijah zelo prepričljive rešitve.

Pregled ženske pri ortodontu.

Najbolj značilne so ortodontske storitve za otroke in mladostnike, saj se takrat pokažejo težave z izraščanjem zob in v tej fazi so tudi najbolj učinkovite rešitve, ki jih ponuja ortodont.

Ljubljana ima kar dosti otroških in mladinskih ortodontov. Najdemo pa tudi ponudbo storitev za odrasle, predvsem v večjih dentalnih centrih. Ljubljana vsekakor predstavlja dovolj izbire, da bomo dobili odlično oskrbo in pravi rezultat pri negi svojih zob.

Seveda pa ne moremo računati, da bo za vse težave z zobmi lahko dobro poskrbel že ortodont. Ljubljana ponuja tudi pestro zbirko drugih opcij, ki jih imamo pri skrbi za svoje zobe.

Kar nekaj ključnih rešitev najdemo na tem področju, kar se splača izkoristiti. Pri dobrih zobozdravnikih najdemo odlične rešitve za vse mogoče primere, tudi za kakšna zahtevnejša zdravljenja.

Med zahtevnejše posege se uvršča proteza na implantatih

Kar dosti dobrih rešitev nam ponujajo napredni pristopi k zdravljenju, pogosto se pri tem uporabljajo tudi nekateri dentalni izdelki. Vedno bolj priljubljeni postajajo zobni vsadki oziroma implantati, s katerimi lahko učinkovito nadomestimo manjkajoče zobe.

 Možna je celo proteza na implantatih, kar je elegantna rešitev za brezzobe paciente. Gre pa tu pogosto za nekoliko bolj zahtevne postopke, ki jih bo lahko opravil le dober zobozdravnik za implantate.

Teh storitev ne dobimo pri vsakem zobozdravniku, splača se poiskati ugleden zobozdravstveni center, ki ponuja nadstandard na tem področju. Čisto možno je, da bomo pri teh strokovnjakih dobili pravo rešitev za še tako zahtevno stanje, saj je proteza na implantatih lahko res izredno prepričljiva tudi pri zahtevnejših rekonstrukcijah.

Implantati sicer ponujajo še druge možnosti pri zdravljenju. Najpogosteje se uporabljajo za nadomeščanje posameznih manjkajočih zob, saj se s takšnim stanjem pogosteje srečujemo. Hitro se lahko zgodi, da nam izpade kak zob, lahko zaradi bolezni ali poškodb, lahko tudi zaradi obrabe in starosti.

Če izgubimo en zob, ne bo potrebna cela proteza na implantatih, namestimo le en implantat in protetični nadomestek. To je zelo dobra rešitev, ki povsem povrne funkcionalnost zobovja, seveda pa tudi lep izgled nasmeha.

Grafika zobnega implantanta.

Podobno lahko nadomestimo več manjkajočih zob, v takšnih situacijah je klasično zdravljenje že bolj zahtevno in ne ponuja tako dobrih rezultatov, zato so implantati dobrodošla rešitev.

Na voljo imamo torej učinkovite rešitve, pa naj je to posamezen nadomestek ali pa kar proteza na implantatih.

S temi storitvami zobozdravniki odgovarjajo na potrebe zahtevnejših pacientov, je pa vedno pametno že prej dobro skrbeti za zobe, da s protezami niti nimamo opravka.

Največ dela imamo z domačo preventivo, zobozdravnika pa obiskujemo za redne preglede in zdravljenja. Tu imamo na voljo tudi nekatere dobrodošle storitve, ki pomagajo pri redni negi zob – te storitve si lahko preberete na spletni strani Dentalne akademije, ki vedno poskrbi za vaš bleščeš nasmeh.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja