nav-left cat-right
cat-right

Ustanovitev podjetja v Avstriji

Vedno več slovencev išče nove možnosti in priložnosti in tako odhaja čez mejo, v Avstrijo. Ker pa je možna tudi ustanovitev podjetja v Avstriji, tudi za tuje državljanje in, če smo resnično na določenem področju dobri, to lahko izkoristimo in svoje usluge ponudimo v Avstriji.

Kar se tiče urejenosti delovnih razmerij, plačil in drugih stvari, povezanih z zaposlitvijo, se mogoče Slovenija žal trenutno ne more primerjati z Avstrijo. Mogoče bo v prihodnosti se še lahko, ampak sedaj so stvari takšne, da je vedno več slovencev čez mejo, ker nekako imamo boljše možnosti. Ne glede na to, ali se zaposlimo pri avstrijskem delodajalcu ali pa se odločimo in sami ustanovimo podjetje na njihovih prostorih.

Če imamo potencial in se je to že pokazalo v naši domači deželi, mogoče tega manjka v Avstriji in zato ste videli priložnost, da svojo dejavnost širite tudi tja? Odlično! Sicer je tako, da v vsaki državi moraš delati in se truditi, da bi lahko živel, je pa res, da je to veliko lažje v nekaterih državah kot v drugih. In slovenci so vedno bolj prepričani, da je tako tudi v Avstriji, zaradi česar iščejo priložnosti tam.

Ustanovitev podjetja v Avstriji pa ni enaka kot pri nas. Če slučajno ne poznamo postopka in v vsakem primeru se je dobro prepričati, kaj potrebujemo in kaj vse je treba storiti, da bo podjetje pravilno in uspešno ter hitro tudi registrirano. Za to imamo na voljo strokovnjake, ki bodo s svojimi izkušnjami, znanjem in svetovanjem pomagali tudi nam. Za to se odločimo, ker želimo, da se nam ne »zatakne« že na samem začetku.

Ustanovitev lastnega podjetja je odlična priložnost, tako doma, kot v tujini. Pomembno pa je, da se držimo vseh predpisov in zakonodaj, ki urejajo to področje, saj bomo lahko le tako zagotovili in omogočili nemoten proces poslovanja. Le tako bomo seveda tudi bližje uspehu in se nam ne bo potrebno ukvarjati z nepotrebnimi stvarmi.

ustanovitev-podjetja

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja