nav-left cat-right
cat-right

Vrste fasadnih sistemov

Fasada je zunanjost hiše oziroma katerekoli druge zgradbe, ki ima poleg estetske funkcije tudi funkcijo zaščite notranjosti hiše. Zunanjost zgradbe nam lahko pove tudi čemu oziroma komu je zgradba prvotno namenjena. Že same barve in druge lastnosti pa tudi nekako opisujejo tistega, ki se je odločil za takšno fasado, kot jo zgradba ima. Torej moramo biti pri izvedbi fasade pozorni na sam tip gradbene konstrukcije.

Ena izmed najpomembnejših lastnosti ali kar najpomembnejpa je seveda toplotna prevodnost. Na to, kakšna bo toplotna zaščita stavbe najboj vpliva debelina toplotnoizolacijskega materiala. Vendar pa to ni vse, na kar moramo biti pozorni. Pomembno je, da pri izbiri toplotne izolativnosti upoštevamo tudi trajnost, tlačno trdnost, občutljivost na navlaževanje, pomen okoljskih kriterijev in seveda tudi požarno varnost. Kot kupcu, pa vam bo zagotovo zelo pomembna tudi cena.

Vrste fasadnih sistemov se torej razlikujejo glede na vrsto gradnje. Poznamo opečno gradnjo, betonsko gradnjo, montažno gradnjo in gradnjo iz porobetona. Če razmišljate o tem, kakšen fasadni sistem bi si omislili vi, bi bilo dobro, da obiščete spletno stran fasaderstva Oblak in si tam preberete še več o fasadnih sistemih.

Gre za družinsko podjetje, katerega glavna dejavnost je ravno izdelava fasad. Podjetje materiale, ki jih uporablja zelo dobro pozna, ker sodeluje direktno s proizvajalci fasadnih komponent. Ker ima podjetje za sabo že kar nekaj let izkušenj in s tem veliko znanja, boste zagotovo zadovoljni z vrhunsko izvedbo za kar najboljšo ceno. Obiščite spletno stran in pošljite svoje povpraševanje preko spleta tudi vi.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja